vrijdag 20 juni 2014

De Tekentafel

Ongeveer 1x in de maand komt een wisselende groep Utrechtse tekenaars bij elkaar in flexwerkplek In De Ruimte voor de Tekentafel. Daar houdt één van deze tekenaars een praatje. Over zijn werk, over zijn materiaal, over zijn inspiratiebronnen, over wat hij of zij maar wil met betrekking tot het tekenen. Dit is al heel leerzaam, maar aansluitend geeft de spreker ook een soort opdrachtje gerelateerd aan het praatje om uit te proberen. Dit haalt je als tekenaar uit je comfort zone en het blijkt, behalve leerzaam, ook heel leuk om eens iets anders te doen dan je gewend bent.
Hieronder zijn enkele voorbeelden van wat ik tijdens enkele sessies geschetst hebt.
 
Deze "Gothic met astma"tekende ik naar aanleiding van het praatje van Tobi Dahmen. Hij werkt aan een graphic novel over zijn leven als Mod en liet ons allemaal iemand uit een subcultuur tekenen.

Deze cowboy in jaren '30-animatiestijl is gemaakt na mijn eigen praatje over inspiratiebronnen. De opdracht was een tekening te maken van een karakter gekozen door je rechterbuur, met de aankleding gekozen door je linkerbuur, in een stijl naar keuze.

En gisteren hield Ronald van der Heide een praatje over infographics en sneltekenen tijdens bijeenkomsten. Zijn opdracht bestond om een bepaalde problematiek (met eventuele oplossingen) snel in beeld te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten