maandag 31 maart 2014

Freddie Mercury?


Jaren terug stuurde een beginnende tekenaar hoopvol enkele proefpagina’s naar Marvel Comics, de Amerikaanse uitgever van o.a. de Spider-Man en X-Men comics. Hoewel hij niet werd ingehuurd, maakte 1 van zijn inzendingen wel degelijk indruk. Niet zozeer vanwege zijn tekenkunsten, maar vanwege het verhaal. Op die pagina speurde Wolverine van de X-Men door een bos om plots niemand anders daar te ontdekken dan… Freddie Mercury de zanger van Queen!
Deze pagina werd ook gezien door tekenaars die Marvel bezochten. Onder hen was Colleen Coover en zij besloot haar eigen versie van deze instant klassieker te maken. Ook riep zij andere tekenaars op hun eigen variant te maken.
 
 

Vorig jaar zagen mijn dochters als schoolmusical ‘We Will Rock You’ en sindsdien is mijn jongste dochter fan van Queen. Dus het leek mij leuk om voor haar mijn variant van deze strip te maken. De combinatie van de X-Men-schurkenbende the Hellfire Club en Freddy Mercury zoals hij te zien was in de clip van ‘It’s A Hard Life’ leek me zelfs heel logisch.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten