woensdag 3 oktober 2012

De Vrede van Utrecht

In 2013 is het 300 jaar geleden dat de Vrede van Utrecht gesloten is. De Vrede van Utrecht? Ja, dit einde aan de Spaanse Successie-oorlog is in Nederland vrijwel onbekend. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Engeland en Frankrijk. Maar vrees niet, strips zullen je weer op de hoogte brengen van wat die Vrede van Utrecht precies inhield.

Zo heb ik, samen met historica Jacquelien Vroemen een stripboekje gemaakt voor leerlingen van de Bovenbouw van het Primair Onderwijs. Maar het is ook heel geschikt voor oudere lezers, al zeg ik het zelf. Hieronder is de eerste pagina van deze strip.

Maar met het Utrechtse stripcollectief De Inktpot maken we voor de website van de Vrede van Utrecht ook een strip die dieper ingaat op wat er gebeurde in Utrecht, 300 jaar geleden. Verschillende tekenaars behandelen verschillende gebeurtenissen en geven zo een gevarieerd beeld van hoe het was toen Utrecht even het centrum van de wereld was. Ik heb de tweede strip gemaakt, over de keus voor Utrecht als onderhandelplaats. Hieronder een plaatje.

De rest van mijn strip en de strips van al zeker vijf andere tekenaars is hier te zien. En er zullen nog afleveringen bijgevoegd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten